9.03.2012 10:40:53

Seyhan Güler

 Merhaba Sevgili Okurlarım ...

Ben türk halk müziği sanatçısı seyhan güler. Bundan böyle , müzik, sanat ve geleneksel kültürümüzle ilgili yazılarımla beylikdüzü gazetesinde sizlerle beraber olucam.

Öncelikle kendimden biraz bahsetmek istiyorum;

Tokat' ta dünyaya geldim. Lise yıllarımda tokat halk eğitim merkezinde eğitim alarak müziğe başladım. Daha sonra evlenerek istanbula yerleşmemle birlikte ,müzik hayatıma kaldığım yerden devam ettim. Konservatuarlı hocalardan nota , solfej ve şan dersleri alarak kendimi geliştirdim.

2005 yılında ilk albümüm 'aklıma sen gelince'

2008 yılında ikinci albümüm 'ellerin oldu'

2011 yılında üçüncü albümüm ' bir daha gül' ile sevenlerime merhaba dedim. Bu süre içerisinde albüm adlarını taşıyan 3 klip, trt, kanald , star tv, kanal7 ... Ve birçok ulusal ve yerel kanalda sayısız televizyon programlarına konuk oldum.

2010 yılında kanal t ekranlarında 'şarkıfelek ' isimli müzik eğlence ve yarışma programı yaptım.

Aynı zamanda mesam ve müyorbir üyesi, yerel basın birliği sanat danışmanı olarak çalışmalar yapmaktayım

zeytinyağlı yiyemem aman

basma da fistan giyemem aman

'ağam İstanbul'u mesken mi tuttun

gördün güzelleri beni unuttun

sılaya dönmeye yemin mi ettin...'

sabahtan kalktım sütü pişirdim

sütün kaymağını yere taşırdım

burçak tarlasında aklım şaşırdım

amanda aman ne zormuş

burçak yolması

Tüm kadınlarımızın 8 mart dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Yukarda sizlerle paylaştığım türküler, kadın ağzı türküler dediğimiz , genelde kadın sanatçılar tarafından okunan türkülere örnek teşkil etmektedir. Hasret kokan, sevda kokan, ayrılık kahramanlık anlatan türkülerimiz ,bizim gelenklerimizi göreneklerimizi ve kültürümüzü yansıtan başlıca eserlerimizdir.

'türkülerle şarkılar büyüdük' sloganı ve konsepti çerçevesinde düzenlenen seyhan güler konserlerinin bu ayki durağı 16 mart cuma günü saat 20.00 de esenyurt kültür merkezinde , tüm müzik severleri görmek ümidiyle .....

Sevgiler...


TÜM YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.