ÖĞRENCİLER DENİZ OKULUNDA BALIK VE DENİZİ ÖĞRENDİLER

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNİN BUGÜNKÜ DERSİ DENİZ VE BALIK OLDU...

BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 1.08.2024 11:33:00 0
ÖĞRENCİLER DENİZ OKULUNDA BALIK VE DENİZİ ÖĞRENDİLER
Haberi Sesli Oku


 

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNİN BUGÜNKÜ DERSİ DENİZ VE BALIK OLDU

 

ÖĞRENCİLER DENİZ OKULUNDA BALIK VE DENİZİ ÖĞRENDİLER

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi 300’den fazla Kur’an Kursu öğrencisini ağırladı. Mumya balıkları inceleyen öğrenciler, müze kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’dan balıklar hakkında bilgi aldı. Unutulmaz bir gün geçiren öğrencilere ücretsiz balık ekmek ve meyve suyu ikram edildi.

 

Beylikdüzü merkezde bulunan şöhreti bütün dünyaya yayılan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi 300’den fazla öğrenciyi ağırladı. Öğrenciler için deniz okulu olan müzede Türk karasularında yaklanan balıklar sergileniyor. Yarım asırdır girişleri ücretsiz olan müzede tam 300 ton balık bulunuyor.

 

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BALIK EKMEK İKRAM EDİLDİ

 

Öğrencilere balık ve denizi sevdiren adam Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı çocukları yine unutmadı. 300”den fazla Kur’an kursu öğrencisini Beylikdüzü’nde bulunan tesiste ağırlayan Balcı, öğrencilere balık ekmek ve meyve suyu ikram etti. Balıkçı Kenan Balcı ve müze çalışanları öğrencileri konfeti ve meşalelerle karşılarken, öğrenciler müzede bulunan onlarca çeşit mumyalanmış balığı hayretle izledi. Balıklar hakkında bilgi veren müze kurucusu Balcı, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz onlar için ne yapsak azdır. Hem denizi, hemde balığı sevdirmek için bugün öğrencilerimizi müzemizde ağırladık. Mumya balıklar hakkında bilgi verdik. Filmlerde gördükleri balıkları burada inceleme fırsatı buldular” ifadesini kullandı.

 

HERKESİ MÜZEYE DAVET ETTİ

 

Öğrencilerin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Kenan Balcı, “Balıkları ve denizi tanıtmak için Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ücretsiz. Denizlerimiz ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Balıklar 4 buçuk aylık yasakta yumurtalarını yaptı. 9’uncu ayın 1’inde Bismillah diyoruz. Bu yüzden denizlerimizi balığı, çocuklarımıza tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Herkesin bu gayrete iştirak etmesi lazım. Çünkü denizlerimiz çok önemli ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Çocuklarımıza denizin balığın ne kadar önemli olduğunu anlatmamız lazım. Denizi ve balığı gücümüz yettiğince anlatmaya çalışıyoruz. Onun için bize Allah’ın bir lütfudur. Türk halkı olarak denizin içinde yüzüyoruz. Balıkların içinde yüzüyoruz. Bunun için denizler çok önemli. Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi Beylikdüzü merkezde. Herkesin rahat ulaşıp ücretsiz gezebileceği bir yer. Türkiye ve çocuklar başımızın tacı. Vakti olan herkesi bekliyoruz. Çocuklarımıza geleceğimize her şey feda olsun” dedi.

 

DENİZİN SUYU BALIK OLSAYDI BİTMİŞTİ

 

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili denizlerimizin kıymetini bilmeliyiz ifadesini kullanan Balcı, “Denizin suyu balık olsaydı çoktan bitmişti. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Oltamızı atıyorum balık tutuyoruz. Deniz bizden hiç bir şey istemiyor. Sadece temiz tutmamız gerekiyor. Yüzlerce balık türü var. Hepsinin tadı farklı. Sağlık için herkes haftada en az iki kez balık yesin” ifadesini kullandı.

 

Müzeyi gezmeye gelen çocuklardan Abdulmecit Karioğlu, “ Buraya daha öncede gelmiştim. Herkese de tavsiye ederim tüm balıklar hoşuma gitti” dedi.

 

Müzeyi gezen bir diğer çocuk Muhammet Emin ise “ Sarı köpek balığını çok fazla beğendim. Memnun kaldım. Arkadaşlarıma da tavsiye ederim” diye konuştu.

 

Sarı köpek balığını çok beğendiğini kaydeden bir diğer öğrenci, “Çok güzel bir yer. Balıkların anatomisini gösteriyor. Hoşuma gitti burası. Sarı köpek balığı çok dikkatimi çekti. Okulda öğrendiğim dersleri canlı gördüm arkadaşlarıma da tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

 

HABERİN VİDEOSU
 

https://we.tl/t-Fc9B3G6zO

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

Özdemir’den Sokak Çağrısına Sert Tepki, “Provokasyonlara Geçit Vermeyelim”

İpsala'da Drone Destekli Sivrisinek Mücadelesi Başlatıldı

Özel’den Beylikdüzü Belediyesi’ne Destek Ziyareti

Beylikdüzü Belediyesinden Dezenformayona Karşı Uyarı...

İstanbul'da Siyasi Deprem, Ekrem İmamoğlu Gözaltına Alındı…

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık Gözaltına Alındı

Edirne Valisi Yunus Sezer'den 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Yerlikaya, Batman'da Kardeşlik ve Huzur Mesajı Verdi

Edirne Valisi Yunus Sezer'in 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı


Medya Dünyasının Duayenleri Bir Araya Geldi

Kadir Gecesi'nde İbadete Açıldı

Hayırlı İftar Sofrası Bu Yıl 10. Kez Kuruldu

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Ekmek Zammına Edirne Valiliği'nden İtiraz

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Küpeli; Yerel Basın Birliğinden Sosyal Dayanışmaya Ortak Vizyon

"Engelleri Birlikte Aşalım" Platformu Açılıyor!

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Eğitim-Sen’e Soruşturma Başlatıldı

Alpaslan Cankaloğlu’ndan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Vefat Yıldönümünde Anma Mesajı

Eyüp Ertal, Yazıcıoğlu’nun Yüce İdealleri Yolumuzu Aydınlatıyor…

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Engelli İzcilerden Fikir Fabrikasına Anlamlı Ziyaret

Edirne’de “Tarih Boyunca Silah Teknolojisinin Gelişimi” Sergisi Açıldı

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

TCDD’den Demiryollarında Otlara Karşı İlaçlama Uyarısı

Çalık’tan Mesaj, Başımız Dik, Alnımız Ak

Ev Sahibi Olma Fırsatı! Süre Uzatıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.