Tarih: 30.12.2022 09:42

Millet Olarak Fakirleştiğimiz Bir Yıl Oldu

2022 yılını da geride bırakıyoruz. Toplum olarak, 2022 yılını güzel hatıralar, sevinç ve başarılı geçirmediğimiz kesin,

Millet Olarak Fakirleştiğimiz Bir Yıl Oldu

 

 

2022 YILI Millet Olarak Fakirleştiğimiz Bir Yıl Oldu

 

2022 yılını da geride bırakıyoruz. Toplum olarak, 2022 yılını güzel hatıralar, sevinç ve başarılı geçirmediğimiz kesin. AKP hükümetinin uyguladığı enflasyonist politikalar nedeniyle, yoksulun daha da yoksullaştığı, zenginin daha da zenginleştiği bir düzene geçtik.

 

İşsizlik, yolsuzluğun, adaletsizliğin her geçen gün daha belirgin şekilde toplumun bütün katmanlarını olumsuz etkilemeye devam ettiği bir yıl oldu. 2022 yılı aynı zamanda, toplumsal yozlaşmanın, kadın cinayetlerinin, kadın ve çocuklara cinsel istismarlar dahil her türlü ahlaksızlığın da zirve yaptığı bir yıl oldu. 2023 yılının, bu kabusların son bulduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

 

ESENYURT BELEDİYE ÇALIŞMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

 

Esenyurt ta, Mart 2019 yerel seçimlerine CHP- İYİ Parti ittifakı olarak girdik. Bazıları kabul etmese de, seçim sonuçlarına bakıldığında net olarak ortaya çıkıyor ki; Esenyurt dahil birçok belediye başkanlığının el değiştirmesinde ana faktör İYİ Parti seçmeni olmuştur. Seçimlerden sonra, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt belediyeyi yöneteceği ekibi oluşturarak çalışmalara başladı. Bizim, İYİ Parti olarak belediye yönetiminde herhangi bir görevimiz yoktur. Biz, belediye meclisi ve komisyonlardaki görevimizi yürütüyoruz. Daha önce de, kamuoyu ile paylaştığım gibi belediye yönetiminin meclis çalışmaları haricinde yaptıkları faaliyetlerden, kamuoyuna duyurulduğu kadar bilgimiz olduğu için,Belediye Yönetiminin günahına ve sevabına ortak olmayacağımızı açıklamıştık. Geçen zaman içinde, bu görüş ve düşüncemiz daha da pekişmiştir. İYİ Parti önümüzdeki dönem, Esenyurt Belediyesi’ni kendi ekibiyle yönetmeye taliptir.

 

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARINDAKİ GERGİNLİKLER

 

Esenyurt Belediye Meclisi’nde özellikle son 7-8 aydır yapılan toplantıların neredeyse tamamına yakını bir gürültü, patırtı ve kargaşayla gerçekleşmiştir. Esenyurt Belediye Meclisi çalışmalarının bu minvalde sürdürülmesinin,halk nezdinde de ‘’kayıkçı kavgası’’ olarak nitelendirilen bu tavır ve davranışların, gerekçe üretenler açısından mutlaka bir açıklaması ve hesabı vardır. Ancak meclis çalışmalarındaki üslup, tavırlar ve görüntü ne demokrasiyle ne de etik değerlerle uyuşmamakta, Esenyurt halkına da bir faydası olmamaktadır.Ayrıca; Meclis çatısı altında görev yapan bizlere de yakışmamaktadır. 

 

   AKP ve CHP Meclis Grubunun, 2022 Mayıs ayındaki meclis toplantısında Meclis Başkan Vekilliği konusunda görüş ayrılığına düşmesi ve grupların ayrı ayrı toplanarak kararlar almasıyla başlayan gerilim, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un meclis başkanı sıfatıyla,Siyasi Partilerin Grup Başkan Vekillerine ‘’Gündem Dışı Söz’’ vermeme kararıyla tırmanmış Belediye Başkanlığının ‘’ek bütçe’’ talebinin AKP grubu tarafından reddedilmesiyle zirve yapmıştır. 

   İYİ Parti olarak, makulde ve asgari müştereklerde buluşulması mecliste gerilimin düşürebilmesi için, mecliste sözlü tekliflerde bulunduk.Grup Başkan Vekilleri ve Meclis Başkanıyla da görüşmeler yapmamıza rağmen başarılı olamadık. Hatta, Ekim ayı meclis toplantısında, Meclis Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un siyasi partiler adına gündem dışı söz almak isteyen grup başkan vekillerine söz vermemesi dolayısıyla bu tavrını kınamış ve ‘’bu tutumunuz, bir nevi siyasi partilerin meclisteki varlığını tanımamaktır’’ diyerek,IYI Parti Grup Başkan Vekili olarak, protesto amacıyla meclisi terk etmiştim. 

   

    Taraflar aynı hataları tekrarlamaz, mutlaka demokratik teamüller uygulanır, düşüncesiyle Kasım ayı meclis toplantısına katıldım ama ne yazık ki, hayal kırıklığı yaşadım. Meclis, eski tas - eski hamam. Kayıkçı kavgasının dozajı biraz daha yükselmiş. Bu tavır ve davranışların meclisimize yakışmadığını defalarca söylememe ve uyarılarıma rağmen aynı olumsuzlukların Aralık ayında da süreceğini düşündüğüm için Aralık ayı meclis toplantısına bilinçli olarak katılmadım. Esenyurt Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısındaki olaylar kamuoyunca malum. AKP grup başkan vekilinin meclis başkanlığı kürsüsüne yürümesi ve akabindeki olaylar sonucunda, Aralık ayı meclis toplantısına 3 kez ara verilerek görüşmeler bitirilebilmiştir.

 

    Gelinen noktada,Esenyurt Belediye Meclisi’nin 2022 yılı çalışmaları birçok olumsuzluk ve Esenyurt lu Hemşerilerimizin tasvip etmediği ve Bel. Meclis Üyeleri olarak bize de  yakışmayan görüntülerle bitmiştir.

    Umut ve arzu ediyoruz ki; 2023’te meclis çalışmalarımızın demokratik teamüllerin ruhuna uygun, barış ve kardeşlik hukuku çerçevesinde yürütülmesidir. İyi olan, güzel olan, Esenyurtlu hemşehrilerimizin lehine olan her kararın ve nezaketin yanında, kavganın, gürültünün ve boş lakırdının karşısında duracağız…

 

Enver DEMİR

Belediye Meclis Üyesi

IYI Parti Grup.Bşk.V

 


Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Balıkçı Kenan'ı Sembolük Mühürle Kandırmaya Çalışıyorlar

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Üner’den Bir Günde İki Açılış…

BALIKÇI KENAN’A BEYLİKDÜZÜ ZABITASI GECE AYRI, GÜNDÜZ AYRI OPERASYON YAPIYOR

Mart ayında üretici ve market fiyatlarındaki değişim

Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.