Medya Dünyasının Duayenleri Bir Araya Geldi

HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / YEHA - Gazeteci-yazar Ferhat Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü Fikir Fabrikası’nda ziyaret etti.

MEDYA 27.03.2025 16:38:00 0
Medya Dünyasının Duayenleri Bir Araya Geldi
Haberi Sesli Oku

Medya Dünyasının Duayenleri Bir Araya Geldi

HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / YEHA - Gazeteci-yazar Ferhat Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü Fikir Fabrikası’nda ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen bu önemli buluşmada, yerel basının mevcut durumu, eğitim süreçleri ve dijitalleşme süreciyle yaşanan dönüşümler detaylı şekilde ele alındı. Yıldırım ve Karayün, yerel basının gelişimi için hayata geçirilebilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

YEREL BASININ EĞİTİMİ VE MESLEKİ GELİŞİMİNE VURGU

Ziyaretin en önemli gündem maddelerinden biri, yerel basının eğitimine ve mesleki gelişimine dair yürütülmesi gereken çalışmalar oldu. Ferhat Yıldırım, uzun yıllara dayanan gazetecilik tecrübesiyle, yerel basının zorluklarına dair gözlemlerini aktardı. Aynı zamanda köşe yazarlığı yapan ve enerji politikaları, kamu diplomasisi, insan hakları gibi farklı alanlarda akademik makaleler kaleme alan Yıldırım, yerel gazeteciliğin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Nezir Karayün ise, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı olarak yerel basının önemine ve kamuoyunun yerel haberlerden doğru şekilde bilgilendirilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Karayün, yerel basının gelişmesi için gazetecilerin mesleki eğitimlerinin artırılması, etik değerlere bağlı kalınması ve yeni medya araçlarının etkin kullanımı konularının büyük önem taşıdığını belirtti.

 

 

YEREL BASINDA DİJİTALLEŞME VE HABERCİLİK ANLAYIŞINDA DEĞİŞİM

Görüşmenin diğer bir önemli gündem maddesi ise dijital dönüşüm süreci oldu. Dijitalleşmenin medya dünyasında büyük bir değişim yarattığını belirten Yıldırım ve Karayün, bu süreçte yerel gazetelerin de dijitalleşmeye ayak uydurmasının gerekliliği üzerinde durdu. Dijital haberleşme araçlarının kullanımının artmasıyla birlikte yerel basının dijital platformlara daha fazla ağırlık vermesi gerektiği vurgulandı.

Aynı zamanda sosyal medyanın habercilik üzerindeki etkileri ve yerel haberlerin dijital platformlar üzerinden daha geniş kitlelere ulaştırılmasının yolları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Dijital dönüşümün fırsatları kadar getirdiği zorluklara da değinilen görüşmede, habercilikte etik ilkelere bağlı kalınmasının ve yalan habere karşı mücadele edilmesinin önemine dikkat çekildi.

YEREL BASININ GELECEĞİ VE YENİ PROJELER

Ferhat Yıldırım ve Nezir Karayün, yerel gazeteciliğin daha güçlü bir yapıya kavuşması için eğitim projelerinin hayata geçirilmesi gerektiği konusunda hemfikir oldu. Yerel gazetecilerin mesleki donanımının artırılmasının, basın sektörünün geleceği açısından hayati önem taşıdığı belirtildi.

Görüşme sonunda, Yıldırım ve Karayün, yerel basının daha etkili bir yapıya kavuşması adına projeler geliştirmeye yönelik iş birliği yapabileceklerinin sinyalini verdiler. Yerel basının toplum üzerindeki etkisinin artırılması, gazetecilerin etik değerlerle donatılması ve dijital medya araçlarının daha etkin kullanılması gibi konular, önümüzdeki dönemde de gündemde kalacak.

 


#FerhatYıldırım #NezirKarayün #YerelBasın #TürkiyeYerelBasınBirliği #FikirFabrikası #GazetecilikEğitimi #DijitalDönüşüm #YeniMedya #EtikHabercilik #BasınGelişimi #YerelHabercilik #MedyaDönüşümü #BasınProjeleri

Şile’den Ümraniye’ye Dayanışma Ziyareti

Başalan, Yerel Yönetimler Buluşmasında Yeni Ufuklar…

Büyükelçi'den Konya'ya ziyaret

Soylu'dan Özel'e 'İngiliz Özgür' paylaşımı!

MHP Bandırma’da Ramazan Coşkusu: Birlik ve Beraberlik Sofrası"

Edirne Valisi Yunus Sezer'in Ramazan Bayramı Mesajı

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

Özdemir’den Sokak Çağrısına Sert Tepki, “Provokasyonlara Geçit Vermeyelim”

İpsala'da Drone Destekli Sivrisinek Mücadelesi Başlatıldı

Özel’den Beylikdüzü Belediyesi’ne Destek Ziyareti


Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri İhmal Ediliyor

Bursa'da Turizm Hareketleniyor

Balkan Ülkeleri Sağlık-İş Forumu Başladı

Polis Kimliğiyle Dolandırıcılık

İLBANK Üzerinden Kaynak Ayrımı Tartışması

Göçmen Kaçakçılarına Büyük Darbe

Bakırköy'de Trafikte Şok Anlar

YENİ DÖNEM BAŞLADI

Kentsel Dönüşümün Aciliyeti Gözler Önünde

Deprem Korkuttu

İstanbul'da Deprem Sonrası Yalı Satışları Hızlandı

ABD’de 1915 İddialarına Karşı Türk Buluşması

Meteoroloji'den 21 ile kuvvetli yağış uyarısı

İki Günlük Temaslar Verimli Geçti

Mevlevihane Bir Asır Sonra Hayat Buluyor

Özdemir ve Yusuf, Akgün’e Halkın Canı Oyuncak Değil...

Müdür Özyolcu’dan Vizyoner Dokunuşlar

Faiz Artışıyla Enflasyona Sıkı Fren

Kurtulmuş Vatikan Yolcusu

BÜYÜKÇEKMECE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI TARAFINDAN SATIŞI YAPILACAK TAŞINIR (TAŞIT) MAL İLANI

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.