Tarih: 09.10.2023 22:16 Güncelleme: 09.10.2023 22:18

Kanser olmayan çocuğa 9 seans kemoterapi

Skandalı başka bir doktor ortaya çıkardı! Kanser olmayan çocuğa 9 seans kemoterapi Kaynak: Kanser olmayan çocuğa 9 seans kemoterapi

Kanser olmayan çocuğa 9 seans kemoterapi

İstanbul'daki bir hastanede skandal bir olay meydana geldi. 7 yaşındaki Y.T.C'ye kanser teşhisiyle 9 seans kemoterapi verildi. Ailenin başvurduğu profesörün yaptığı incelemede, küçük çocuğun kanser olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine aile soluğu savcılıkta aldı.

Şaşkına çeviren olay İstanbul'da yaşandı. 7 yaşındaki Y.T.C, son zamanlarda diz kapağında ağrı yaşamaya başladı. Küçük çocuğun kabuslarla uyanması üzerine aile soluğu Fatih'teki bir vakıf hastanesinde aldı. Ortopedi Bölümü'nde yapılan kontrollerin ardından doktorlar Y.T.C.'nin Osteosarkom yani kemik kanseri olduğunu açıkladı.

KEMİK KANSERİ TEŞHİSİ KOYDU

Sabah'ta yer alan habere göre sürecin uzun bir tedavi süreci olacağını belirten doktor, tedaviyi hızlandırmaları gerektiğini belirterek Y.T.C.'yi hastaneye yatırdı. Hematoloji bölümünde tedaviye alınan küçük çocuğa tam 9 seans kemoterapi tedavisi uygulandı. Aile, bir yandan da çocuklarının tedavisi için bir profesöre ulaşmaya çalıştı. Bu sırada küçük çocuğun hastanedeki doktoru tedavilerin ardından ameliyata karar aldı. Hastaneye yatan Y.T.C. için son tetkikler yapılırken, ameliyata saatler kala baba H.İ.C'ye gelen telefon herkesi şoka uğrattı.

AMELİYAT GÜNÜ SKANDAL ORTAYA ÇIKTI

Arayan, ailesinin oğullarının tedavisi için aylardır ulaşmaya çalıştıkları profesör çıktı. Profesör, baba Halil İbrahim Civelek'i arayarak raporları değerlendirebileceği vurguladı. Aile durumu anlatarak yine de sonraki süreçte olacaklarla ilgili görüş almak için profesörün kapısını çaldı. Küçük çocuğun patoloji ve MR sonuçlarını değerlendiren profesör, kemik kanseri teşhisinin doğru olmadığını açıkladı. Hayatlarının şokunu yaşayan anne ve baba, ameliyata iki gün kala Ankara'da Gazi Üniversitesi Hastanesi ile İstanbul'da özel iki hastaneden de profesörün dediğini doğrular sonuçlar aldı. Bunun üzerine ameliyat hazırlığı yapan hastanenin kapısını çaldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Baba H.İ.C ile anne S.C., dört farklı hastaneden aldıkları sonuçla Talha'nın kemik kanseri değil, ilaçla tedavi edilebilen Osteoid Osteoma (iyi huylu tümör) teşhisi konulduğunu doktoruna iletti.

Ancak doktorları aileye "Terbiyesizlik yapıyorsunuz. Böyle şey olmaz" diyerek ameliyatı gerçekleştireceğini söyledi. Aile ise oğullarının yanlış teşhis kurbanı olarak ameliyat ettirmek istemedikleri belirterek küçük çocuğu hastaneden apar topar çıkarttı.

RAPORLA BELGELENDİ

Aile tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda çocuklarının yanlış görülen tedaviden dolayı hayatı boyunca yüzde 52 iş görmezlik raporuyla hayatına devam edeceği anlatıldı. İstanbul Tabipler Odası, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan raporlarla hastane ve doktorların yanlış tedavi yaptıklarının belgelendiği anlatılan dilekçede sorumlularının cezalandırılması talep edildi.

YANLIŞ TEDAVİYİ KENDİLERİ İNCELEYECEK

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda söz konusu şüpheli 6 doktor ve hastanenin yapmış olduğu yanlış tedavinin 2547 sayılı yasanın 53/c maddesi gereğince tedaviyi uygulayan hastanenin rektörlüğü tarafından soruşturma yapması gerektiğini belirterek dosyaya görevsizlik verdi.

Skandal karar sonrası aile savcılığın kararına itiraz ederek savcılığın şüphelileri cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: Kanser olmayan çocuğa 9 seans kemoterapi


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.