Tarih: 14.06.2023 11:40 Güncelleme: 14.06.2023 12:08

Çoban; Sanada Bay Bay Bozkurt Kemal..!

AK Parti Meclis Üyesi, Esenyurt Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban, Esenyurt Belediyesi’nin plan ve bütçesine ilişkin flaş iddialarda bulundu.

Çoban; Sanada Bay Bay Bozkurt Kemal..!

Çoban; Sanada Bay Bay Bozkurt Kemal..!

AK Parti Meclis Üyesi, Esenyurt Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban, Esenyurt Belediyesi’nin plan ve bütçesine ilişkin flaş iddialarda bulundu. 

Belediye başkanının 4 yıldır verdiği hiçbir sözü tutmadığını belirten Togay Çoban, ‘onu 8 ay sonra davul zurna ile uğurlayacağız’ açıklaması yaptı.

Esenyurt Belediye meclisinde engellerle karşılaşan AK Parti Esenyurt teşkilatı seslerini her ay düzenledikleri basın toplantıları ile dile getirmeye başladı. AK Parti Meclis Üyesi, Esenyurt Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Duygu Koç Şimdi ve ilçe teşkilatı medya tanıtım başkanı Recep Gökmen Esenyurt Belediyesi’ndeki bütçelerle ilgili eleştirilerde bulundu.

TOGAY ÇOBAN: BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR

AK Parti Meclis Üyesi, Esenyurt Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Togay Çoban, Esenyurt Belediyesi’nde bütçe ile ilişkin neler yapıldı? Neler vaat edildi gibi sorularına Çoban, açıklık getirdi. 4,5 yılda bir çivi bile çakılmadığını ifade eden Çoban, “4 yıl boyunca Esenyurt Belediyesi gözle görülür bir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u ya il dışında ya da yurt dışında görüyoruz. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ‘AK Parti mecliste çoğunlukta olduğu için bizi çalıştırmıyor?’ iddiasında bulunuyor. Külliyen yalan. Bizim hiçbir şekilde belediye başkanını çalıştırmama durumumuz söz konusu değil. Biz bütçeyi onayladıktan sonra belediye başkanı istediğini yapabilir. Hangi projeyi meclise getirdiyse evet dedik. Bunların hepsinin kaydı meclis toplantılarında var.” 

LİSELER NEREDE?

Milli Eğitim Bakanlığımız Avrupa’nın en modern, donanımlı ve en büyük Eğitim Kampüsünü hayta geçiriyor. Yaklaşık 6 ay önce başlayan projenin bitmesine çok az bir süre kaldı. Yaklaşık 70 dönüm arazi üzerinde yapılan EĞİTİM KAMPÜSÜ içerisinde Anadolu Liseleri, Fen Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Planetaryum, Bilim Sanat Merkezi, Erkek ve Kız Öğrenci Yurdu, Kütüphaneler, Konferans Salonu, Açık ve Kapalı Spor Salonları, İbadethane, Atölyeler yer almakta. Böyle bir projeyi bakanlığımız 1 senede hayata geçirilebiliyorken Esenyurt belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt 4 yıldır verdiği OKUL sözlerini neden tutmadı?

4 DEFA İHALESİNİ YAPTI!

Kendisinin de ‘kampüs lise’ projesi vardı. 4 yıldır kendisine devasa bir bütçe teslim edilmişken neden bu projeyi hayata geçirmedi. Derdi eğitim yada gençler olsaydı 2019 yılında verdiği kampüs lise projesini 4 yıl içerisinde hayata geçirirdi. 4 defa ihalesini yaptı ve bu ihaleler hep iptal edildi. Neden? Hani Cumhuriyetin yüzüncü yılında bu projeyi hayata geçirecektiniz? Yalancı biri olduğu için bu projeyi de diğer verdiği sözler gibi tutmasını beklemekte ahmaklık olur’

İŞÇİLERİN TAZMİNATINI VERİN

EYT’li personelimiz çalışma hakkı olmasına rağmen emeklilikten yararlanmak istedi. Müracaat ettiler. Tazminatları hesaplandı. Belediye başkanı sürekli farklı bahanelerle işçi kardeşlerimize ödeme yapmıyor, tazminatlarını vermiyor. Yaklaşık 3-4 aydır personellerimiz tazminatlarını alamıyorlar. Seçimden sonra mobing uygulamaya başladı. Personeli sağa sola sürme, yer değiştirme, soruşturma açmalar söz konusu Kaybetmişlik duygusu Kemal Deniz Bozkurt’u saldırgan bir hale dönüştürdü. Zaten şurada gitmesine az kaldı. Sanada BAY BAY Bozkurt Kemal…

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATTIRMAYIZ

Biz 4 tane konuya mecliste ‘hayır’ dedik. Bunlardan biri Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt daha önce tahsisini gerçekleştirdiğimiz derneklerden yerlerini almak istedi. Buna hayır dedik. Dernekleri, üyelerinin ve hemşerilerimizin mağdur edilmesine karşı çıktık. 

Yine Kadın Aile Birliği içinde LGBT ile alakalı çalışmalar yapmak istedi. Buna da hayır dedik. Yüzde 99 Müslüman olan bir ülkeyiz. Esenyurt gibi muhafazakar bir ilçede LGBT ile alakalı çalışma yapılmasına izin veremezdik. 

Uganda’lı vatandaşlarımızla ‘Güzellik Yarışması’ tertipledi. Allah aşkına bunun neresine onay verelim. Uganda güzellik yarışması bizim ilçemize ne katacaktı?

PARALAR NEREDE?

Çatalca, Silivri ve Avcılar ilçesinin bütçesinde daha fazla bir bütçeye sahip belediyemiz. Yılsonuna kadar belediye kasasına 7 milyar lira para girecek. Çoğu büyükşehir belediyelerinde böyle bir bütçe yok. Ama orta da ne bir yatırım ne de bir çalışma söz konusu. Kardeşlik merkezi, lise kampüsü, spor salonu, Esenyurt Belediye kültür kongre merkezi, mahalle konakları ve kapalı pazar yeri sözü verdiler ama yapmadılar. Peki, siz neyin hesabını yaptınız? Siz bu bütçe ile 4 yıl boyunca Esenyurt’u farklı noktalara getirebilirdiniz. 3,5 milyar parayı personele harcadınız. Geri kalan 4 milyar Lirayı ne yaptınız? Kimlere ne ihaleler verildi. Geçen yıl 900 milyon liraya yakın ihale yaptınız. Esenyurt’un parasını çarçur ettiler” diyerek Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a adeta ekonomi dersi verdi.

KOÇ: BELEDİYEYLE MÜCADELE VERİYORUZ

AK Parti Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi ve Plan ve Bütçe Komisyonu yöneticisi Duygu Koç Şimdi, “Esenyurt Belediyesi meclisine basın mensubu arkadaşlarımız alınmadığından dolayı bu toplantıları yapıyoruz. Esenyurt’taki vatandaşlarımızın menfaatlerine gelecek her çalışmanın altına imzamızı atıyoruz. Bunun için de ayrı mücadele veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Haber: Emin BEYAZ/İstanbul/Esenyurt


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.