Tarih: 12.04.2024 23:44

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor.

ÇEVİÇELLE


ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Bayramına özel 50.000 ilköğretim öğrencisine Çevreci Çocuk sıfır atık eğitim seti ulaştırıldı.

Çevreci Çocuk Eğitim yayınları olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  değerli eşleri Sn. Emine ERDOĞAN Hanımefendi öncülüğünde başlatılan ve tüm dünyada kabul gören sıfır atık hareketinin çocuklarımıza öğretilmesi amacı ile ürettiğimiz sıfır atık eğitim setimizi proje paydaşlarımızla birlikte çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Sıfır atık eğitim setimiz sırasıyla; yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği,  iklim değişikliği, çevre temizliği, geri dönüşüm ve ekosistem konularını içeriyor.


ÇEVİÇELLE, Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları tarafından hazırlanan (ÇEÇO) Çevreci Çocuk Eğitim Seti’nin, Çevreci İşletmeler Çocuklarla el ele kampanyası ile 3 ayda 50.000 öğrenciye  ulaştırmıştır. Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları,Türkiye geneli yürüttüğü farklı kampanyalar ile 14 yılda 1.000'in üzerinde proje destekçisi Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Vakıflar, Dernekler, Holdingler, Şirketler, Kitlere bağlı  kurumların desteği ile 3.000 000 öğrenciyi geçmiş bulunmaktadır. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Avrupa Ortadoğu başta olmak üzere farklı dillerde bir çok ülkedeki çocuklarada ulaştırılmaktadır.


Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları olarak, çocuklarımıza ekolojik okuryazarlık kazandırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için ilham kaynağı olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz "Çeviçelle" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, çevreci işletmelerin destekleriyle hazırladığımız eğitim setlerimizle Türkiye genelinde 3 milyon çocuğa sıfır atıkla daha yaşanabilir bir dünyanın kapılarını araladık. Projemizin temel hedefi, çocuklarımıza çevre ve sıfır atık bilincini aşılayarak onları sürdürülebilir bir geleceğe hazırlamak ve bu süreçte siz değerli işletmelerimizin desteğini almaktır.


Bu kapsamda; İl protokolü, siyaset, iş dünyası ve sanat camiasından değerli misafirlerin teşrifleriyle, 25 Nisan 2024 Perşembe günü Bilişim Vadisi Kongre Merkezin de saat 14.00’te Çeviçelle sıfır atık ödül töreni düzenlenecektir. Törende öğrencilere Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Setleri dağıtılacak olup aynı zamanda Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları tarafından kampanyaya destek veren Çevreci işletmelere plaket ve sertifika takdim edilecektir.

“Doğaya ve çevreye dost olan yeni nesillerin yetişmesini temenni ediyorum”

Konu hakkında bilgi veren Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı GÜLSEVER AKYOL  şunları söyledi: “İklim değişikliği, hepimiz için küresel ve ciddi bir sorun haline geldi. Bu sorunla mücadelede Sıfır Atık konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek önemli rol oynamaktadır. Bu çerçevede, ihtiyaçlara yönelik çözümler sunma anlayışına sahip, Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Seti’nin öğrencilerimize ulaştırılması için destek olan kurumlara işletmelere geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına teşekkür ederiz. Bu setlerin doğaya ve çevreye dost, bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.

“Sıfır Atık için örnek kurum olmak öncelikli hedefimiz”

Sıfır Atık’ın sürdürülebilir geleceğe hem de ekonomimize ciddi katkısı olduğunu ifade eden AKYOL, sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam ancak; toprağın, suyun, iklimin, ormanın ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına bağlı. Bu yüzden yaşam tarzlarımızı sıfır atık odaklı yeniden tasarlamalıyız. ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler  çocuklarla el ele kampanyası ile 30 Mart sıfır atık gününe özel  50 bin çocuğa ulaştık. Sıfır Atık yaşamı konusunda Türkiye’de örnek bir proje yönetmekten mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz Türkiye'deki tüm ilk ve ortaokul öğrencilerimize bu bilincin aşılanmasıdır.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Detaylı Bilgi için: Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları 0850 308 23 26

Program Akışı
Tarih  : 25 Nisan2024
Saat  : 14.00
Yer  : Bilişim Vadisi Kongre Merkezi 
Tören Akışı
Açılış
14.10 – 14.40 : Konuşmalar
 : İl Protokolü
 : Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları
14.40 – 15.00 : ÇEVİ (Çevreci İşletmeler) Plaket ve Sertifika Töreni
15.00 – 15.30 : Çevreci Çocuk Eğitim Seti’nin Öğrencilere Dağıtımı
 
 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu

Bakan Bak Milli Bilardocuları Kutladı

Haftanın ilk gününde yurtta hava nasıl?

TBMM Enerji Alanındaki Kanun Teklifini Görüşecek

Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi

ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.