Tarih: 06.07.2023 13:35 Güncelleme: 06.07.2023 14:01

Çalışmamız Türkiye’ye Örnek Olacak...

“Bizim dönemimizde 1 tane dahi usulüne uygun olmayan binanın yapılmasına müsaade etmedik. Hak etmeyen bir binaya asla iskân vermedik. Geçmişte yapılan hataları düzeltmeye çalıştık.” dedi...

Çalışmamız Türkiye’ye Örnek Olacak...

“Hasarlı Tespiti Yapılmış Binaların Tamamını Yıktık”

Temmuz ayı meclis toplantısının birinci birleşiminde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bizim dönemimizde 1 tane dahi usulüne uygun olmayan binanın yapılmasına müsaade etmedik. Hak etmeyen bir binaya asla iskân vermedik. Geçmişte yapılan hataları düzeltmeye çalıştık.” dedi.

Esenyurt Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısının birinci birleşimi yapıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un başkanlık yaptığı toplantıda ilçede depremle ilgili yapılan çalışmalar da konuşuldu. İlçeyi deprem dirençli kent haline getirmek için Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür başkanlığında bir çalıştay başlattıklarını söyleyen Başkan Bozkurt, İBB’nin ilçede başlattığı mikro bölgeleme çalışmalarının yarısının tamamlandığını belirtti. 

Kendi dönemlerinde yönetmeliğe uygun olmayan hiçbir yapıya müsaade etmediklerinin altını çizen Bozkurt, “Bizim elimizde yıkılması gereken ama yıkılmayan bir tek bina yok. 1999 yılından önce ağır hasar ve hasarlı tespiti yapılmış binaların tamamını yıktık. İstanbul’da 1999 depreminde hasar alıp, hasarlı raporu düzenlenip ayakta kalan tek bina olmayan tek ilçe belki de biziz. Planımız olmamasına, birçok zorluğa rağmen teknik arkadaşlarımız bina sahiplerinin tamamını ikna ederek binaları boşalttırdılar ve binaların tamamını yıktılar. Bizim dönemimizde hak etmeyen bir binaya asla iskân vermedik.” diye konuştu.

“Geçmiş Yıllarda Mikro Bölgeleme Çalışmaları Yapılmamış”

Bozkurt, “Esenyurt’ta teknik kurallarına uymadan yapılan binaların riskli olduğunu ilçe başkanı olduğum dönemde hep anlattım. O zamanki belediye başkanımıza hep şunu sordum; Esenyurt’un bazı bölgelerinde 40-60 metre mesafede kayma zomları var. Şimdi bu zomlara göre orada yapılan yapılara göre teknik olarak doğru yapılaşma yapıldı mı? Yapılmadı mı? Ben hâlâ bilmiyorum. Bu konuda maalesef geçmiş yıllarda mikro bölgeleme çalışmaları yapılmamış. Bu çalışmalar yapılmadan çok yüksek katlı binalar yapılmış; birinci risk bu. Bunun irdelenmesi, araştırılması lazım. İkincisi de diğer binaların hangi teknik koşullara göre yapılıp, yapılmadığının irdelenmesi lazım. Bizim deprem çalıştayı veya Esenyurt’u dirençli bir kent yapmaya yönelik yapmış olduğumuz çalışmanın da nedeni budur.” ifadelerini kullandı.

“Çalışmamız Türkiye’ye Örnek Olacak”

Göreve gelir gelmez İBB’nin ilgili birimlerine ve Çevre Şehircilik Bakanlığına giderek ilgili bakan yardımcısına konuyu ilettiğini söyleyen Bozkurt şunları ekledi; “Bir yerel yönetici olarak burayla ilgili duyduğum endişeyi anlattım. Görüşmelerin ardından İBB ile bir mikro bölgeleme çalışması yapıldı. Bildiğim kadarıyla yarısı bitti, diğer yarısı da bitmek üzere. Biz bu işleri paralel olarak kendimiz, elimizdeki zeminleri, zemin etütlerini bir harita üzerine topladık. Bir veri tabanı, bir çalışma alanı oluşturduktan sonra da Naci Görür hocamızdan rica ettik. Bizimle beraber çalışmaya karar verdi. Bir süredir de onunla beraber bu bölge için çalışıyoruz. Esenyurt’ta 43.000 civarında parsel,  40.000 civarında da bina var. Bu binaların 11.000’i belirsiz, önemli bir bölümü de 1999 öncesi yapılmış. Başlattığımız bu çalışma bittiğinde Türkiye’nin bütün belediyelerine, büyük şehir belediyeleri de dâhil olmak üzere örnek olacak. Bir kentin nasıl depreme dirençli kent haline getirilmesi gerekiyor?  Bununla ilgili yol ve yöntemin herkese ışık tutacağını düşünüyoruz.”

 

 

 

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.