Tarih: 25.09.2023 20:00

BALIKÇILARDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MAZOT ÇAĞRISI

Son günlerde balık tutanlar ve satıcılar arasında fiyat nedeniyle çıkan tartışmaya da değinen Balcı, "Cumhurbaşkanımızdan balıkçıların önemli bir talebi var. Mazotu bir miktar ucuzlatması gerekmektedir. Desteğini bekliyoruz" dedi.

BALIKÇILARDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MAZOT ÇAĞRISI

Balık sezonunun açılması ile birlikte balık fiyatları düşmeye devam ediyor. Maliyetlerden dolayı zorlandıklarını ifade eden balıkçılar mazot desteği istedi. Gürpınar Balık Hali’ndeki artan kiralarında düşmesi gerektiğini ifade eden Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Balıkçıların maliyeti arttı. Vatandaşlara daha ucuz balık satılması için Cumhurbaşkanımızdan destek istiyoruz” dedi

Av yasağının kalkmasının ardından balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi. Denizlerden bu sezon balığın bol çıktığını ifade eden Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan mazot desteği istedi.

Gürpınar Balık Hali’ndeki kira fiyatlarında iki kat arttığını belirten Balcı: “Gürpınar Balık Hali’nde balıkçılardan alınan giderlerinin azaltılması gerekiyor. Balıkhane hizmet yeridir. Kiralar iki kat arttı. Balıkçılar dolaba soğutucuya balığı koyduğu zaman 5 lira kasa başı para alınıyor. O da müşterilerimize yansıyor. 4 buçuk ay yasak vardı insanlar çalışmıyordu. Kiralarını elektriklerini bile ödeyemiyor. İmamoğlu’na sesleniyorum haldeki ayak bastı paralarını ucuzlatsın veya kaldırsın. İmamoğlu’dan da balıkçılara destek olmasını istiyoruz” diye konuştu.  

YURT DIŞINA DAHA ÇOK BALIK GÖNDERMELİYİZ 

Türkiye Denizleri’nde tutulan balıkların yarısının yurt dışına da satıldığı gerekçesiyle ihracatı artışına katkıda bulunmak için balıkçılara verilen mazotun da ucuza verilmesi çağrısında bulunan. Balcı: “Bugün itibariyle 32 çeşit balık mevcut. Müşteriler memnun balıkçılar memnun her şey güzel. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili biz daha çok balık ihracatı yapıp, daha çok ülkemize döviz getirmeliyiz. Onun içinde balıkçılarımıza destek verilmesi gerekiyor”dedi.

Son günlerde balık tutanlar ve satıcılar arasında fiyat nedeniyle çıkan tartışmaya da değinen Balcı, “4 buçuk aydır yasak var. Her gemide 40 kişilik tayfa var. Masraflarını çıkaramıyorlar. Tutuyorlar balıkları çok mutlular ama istedikleri gibi para kazanamıyor gemicilerimiz. O yüzden Cumhurbaşkanımızdan bir isteği var. Türk halkı adına gemiciler adına balıkçılar adına. Gemicilerimize mazotu bir miktar ucuzlatması gerekli. Çünkü Türkiye’de tutulan balıkların yarısını Türk halkı yerken yarısını da yurt dışına gönderiyoruz döviz geliyor. O yüzden cumhurbaşkanımızdan balıkçılarımıza destek istiyoruz” dedi.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.