Tarih: 19.11.2023 18:44 Güncelleme: 19.11.2023 19:12

Balıkçı Kenan: Halkımız Bol ve Ucuz Olan Balığı Tercih Etsin

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği üyesi gazeteciler Türkiye’nin ilk ve tek deniz canlıları müzesi olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Gazeteciler usta balıkçı Kenan Balcı’dan sezonla ilgili bilgi aldı.

Balıkçı Kenan: Halkımız Bol ve Ucuz Olan Balığı Tercih Etsin

DENİZLERDE BALIK BOLLUĞU YAŞANIYOR

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği üyesi gazeteciler Türkiye’nin ilk ve tek deniz canlıları müzesi olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ziyareti ardından tezgahtaki balıkları inceleyen gazeteciler usta balıkçı Kenan Balcı’dan sezonla ilgili bilgi aldı.

Bu sene balık sezonunun açılmasıyla birlikte denizlerde bolluk ve bereket olduğunu ifade eden Türkiye Deniz Canlıları kurucusu Kenan Balcı: “Geçmiş senelerdeki balık bolluğu bu senede yaşanıyor. Havaların soğumasıyla birlikte beklediğimiz seviyeye ulaştık. Palamut, hamsi, lüfer bolluğu yaşıyoruz.” dedi.

 

FİLMLERE KONUK OLAN BALIKLAR BU MÜZEDE

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin bu haftaki konuğu gazeteciler oldu. İçerisinde binlerce deniz canlısının bulunduğu müzeyi ziyaret eden gazeteciler, ardından sezon balıklarının tadına baktı. İçerisinde katkı maddesi olmayan tek ilaç olduğuna vurgu yapan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Bugün kıymetli gazeteci arkadaşlarımızı müzede ağırladık. Onlara balık ikram ettik. Denizlerin önemini anlattık. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yarım asırdır hizmet veren müzedeki balıkları inceleme fırsatı buldular. Müzemiz Beylikdüzü’nde. Girişleri ücretsiz. Büyük, küçük herkesin gezip görebileceği bir müze. Televizyonlarda izlediğimiz, belgesellere konu olan deniz canlılarının gerçeği bu müzede. Herkesi bekleriz” diye konuştu

32 ÇEŞİT BALIK VAR

 

Sezonla ilgili değerlendirmedede bulunan müze kurcusu Kenan Balcı: “Sezon açıldı. Denizlerde palamut, hamsi ve lüfer bolluğu var. Havalar soğudukça bu bolluk daha çok artacak. Fiyatlar daha da düşecek. Sağlık için herkes balık yemeli. Denizlerimizden çıkan 32 çeşit balık var. Hamsisinden, kalkanına. Kalkanından, kılıç balığına. Herşey mevcut. Bu balıkların hepsinin damak lezzetide birbirinden çok farklı” ifadelerini kullandı.

 

BOL VE UCUZ OLAN BALIĞI TERCİH EDİN

 

Özellikle bol olan balıkların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı: “Halkımıza şu önerim var. Bol ve ucuz olan balıkları tercih etsinler. Çünkü bol olan, ucuz olan balık akın yapmıştır. Nerde yakın balıkçı varsa halkımız onu tercih etsinler. Çünkü her yerde taze ve ucuz balık mevcut. Denizler bizim tükenmeyen madenlerimiz. Ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Onlara evimiz gibi bakmalıyız. Temiz tutmalıyız. Gelecek nesillere de bu güzel nimetlerden faydalanması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün: Herkesin balık yemesini tavsiye ediyorum. Bugün kılıç balığı yiyoruz. Balıkçı Kenan keserken hayran kaldım. İçinde kılçık yok.

 

İbrahim Keskin: Balık benim olmazsa olmazımdır. Hem yemesini hem tutmasını severim. Ayda 4-5 kere balık tüketiyorum. Damak tadım neyse o gün onu yiyorum.

 

Bahçekent Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ercan Kutlu: Balıkla çocukluğumdan beri aram çok iyi. Ayda 3-5 kez balık yiyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza özellikle balık götürmeye çalışıyoruz. Mevsim balıklarını tercih ediyorum. Bol olan ucuz olan balığı tercih ediyoruz.

Nuri Saatçi: Rabbim denizlerimize bolluk bereket versin. Yaşamımızda balığın çok önemi var. Herkese balık tavsiye ediyorum.

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret eden gazeteciler programın sonunda kılıç balığının tadına baktılar


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.