Tuzla Belediyesi, 34. KIBATEK- 2. Tuzla Uluslararası Edebiyat Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır şölende Abdurrahim Karakoç’un “Eğdi Başını”, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise Yavuz Büle
Şölende açılış konuşmasını Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, “Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Okul Aile Birliği çalışma grubumuzun tertiplemiş olduğu şölenimize hoş geldiniz. Kent Konseyi olarak aktif çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her programımızda yanımızda olan, destek veren Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Türk Dilini Dünyaya Yaymayı Amaçlıyoruz
KIBATEK Genel Başkanı Dr. Mevlüt Kaplan da derneğin amacı hakkında bilgi verdi. Kaplan, “Türk dilini, Türk edebiyatını Türkiye’de yaymak olduğu gibi dünyada da yaymayı amaçlıyoruz. Türk dilinin sanat dili, edebiyat dili, çevre dili, konuşma dili olarak dünyada yaygınlaşmasını istiyoruz.
Dr. Şadi Yazıcı, Kültür ve Edebiyat Adamıdır
Tuzla’da edebiyat şölenimizi ilk kez geçen yıl düzenledik. Tuzla Belediye Başkanı sayın Dr. Şadi Yazıcı, bir kültür ve edebiyat adamıdır. Bunu 2 yıldır uygulamalarıyla gösteriyorlar. Kent Konseyi de bu organizasyona yardım ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların Türkiye’de belediye başkanlarına örnek olmasını diliyorum. Bütün belediyelerin kültür sanat hizmetleri vardır. Tuzla’daki gibi bunun halka yönelik olması gerekir. Belediyeler diğer işlerini elbette yapacak ama önemli olan halkın uyanmasını sağlamak ve şehirleri kültürle donatmaktır. Ben bir kez daha sayın belediye başkanıma ve Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Medeniyet Ancak Edebiyatla Olur”
“3 Kişiyle de Olsa Bu İşi Yapacağız”
Başkan Şadi Yazıcı, düzenlenen şölene gösterilen ilginin az olmasını da değerlendirdi. Sosyal medyada çok zaman geçiren insanların sürekli aynı kelimeleri tekrarlayarak kelime
Bu Programlar Ufkumuzu Açacak
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, konuşmasını Fuzuli, Yunus Emre, Cahit Sıtkı Tarancı, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle süsledi. Şairin toplumdaki yerini ifade eden Kaymakam Çalışır, gençliğin edebiyata ilgisinin zayıf kalışından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kaymakam Çalışır, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Hadiseler, toplumlar ve olaylar şairleri çıkarıyor. Şairler de şiirleri üretiyor. Hangi kültüre bakarsanız bakın bir yaşanmışlık varsa şiir ortaya çıkıyor. şair dert insandır, hedef koyan, idealler gösteren, içinde yaşadığı toplumu, gençliği oraya çekmek isteyen fikir adamıdır, gönül adamıdır.
34. KIBATEK- 2. Tuzla Uluslararası Edebiyat Şöleni, şairlerin şiirlerini okuması ve katılımcılara teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.