Tarih: 01.01.0001 00:00

Yeni Yönetmelik Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek bu ay içinde yayınlanan “Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Ve Standartlar Yönergesi” için İstanbul’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmas?

Yeni Yönetmelik Tamamlandı
 ÖZKUR-BİR ve ÖZDER tarafından organize edilen toplantı İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Özel Okullar Daire Başkanı Yusuf Okumuş, İstanbul Maarif Müfettişi Başkanı Bahattin Alpagut, ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, ÖZDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve her iki derneğe üye okulların yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Hami Koç toplantı için Ankara’dan gelerek aralarında bulunan Yelkenci’ye ve ekibine teşekkür ederek yeni yönetmelik ve standartlar yönergesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Özel okulların kurucu ve velileri ile ülkemize fedakar ve özveri ile hizmet ettiğini vurgulayan Koç bu çalıştayla birçok noktanın daha iyi anlaşılacağına inandığını söyledi.  Yönetmelikte ve yönergede yer alan bazı maddelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, “Yönetmeliğe eklenen bazı maddeler sayesinde ailelerin, çalışanların ve öğrencilerin mağduriyetleri ortadan kaldırıldı. Ben de şahsım adına bu çalışmaların içinde olan değerli eğitimcilere teşekkür ediyorum.” dedi. 

Koç’tan sonra konuşan Ahmet Akça’da yeni yönetmeliğin ve yönergenin oluşturulmasında özel okulların temsilcilerinin görüşlerinin alınmasının iyi bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmaları Dr. Muammer Yıldız ile devam etti. Yıldız yaptığı kısa konuşmada eğitim alanında hala yapılacak çok iş olduğunu hep birlikte çalışacaklarını belirtti. Böyle güzel toplantılarda özel okul yöneticileri ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Yıldız, bundan sonra da özel okullara fırsatlar sunacaklarını söyleyerek sözlerine son verdi.

Yeni yönetmelik sorunları çözdü

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci konuşmasına böylesine önemli bir toplantının düzenlemesinde gösterdikleri hassasiyetten dolayı ÖZKUR-BİR ve ÖZDER’e teşekkür etti.

Yaptıkları yeni yönetmelik hakkında kısa bilgiler veren Yelkenci, “Yapmış olduğumuz yeni yönetmelikle sorun teşkil eden birçok noktayı çözmeye çalıştık. Doğru bir zemin oluşturduğumuza inanıyorum. Artık daha sağlıklı çalışabileceğiz.” dedi.

Resmi okullarda okuyan öğrencilerin özel okullara geçişi için teşvik ödeneği verilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Yelkenci, bu konunun bakanlığın gündeminde olduğunu söyledi.

 Ömer Faruk Yelkenci, dershanelerin dönüşümünün doğru yolla yapılması gerektiğini vurgulayarak bu değişimin hem sektör hem de öğrenciler için faydalı olacağına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından geçilen yönetmeliğin ve yönergenin tanıtımı MEB Okullar Daire Başkanı Yusuf Okumuş tarafından yapıldı.

Okumuş yeni yönetmelik ve yönerge maddeleri üzerinde geniş bilgilendirmelerde bulundu. Değişen maddeleri tek tek anlatan Okumuş, katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Bilgilendirmenin ardından toplantıya katılan özel okul yöneticileri ve temsilcileri Okumuş’u soru yağmuruna tutarken eğitim ile ilgili düşüncelerini de dile getirme fırsatı buldular.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.