BAHÇELİEVLER 21.07.2014 16:59:00 1364 0

Yeni Yönetmelik Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek bu ay içinde yayınlanan “Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Ve Standartlar Yönergesi” için İstanbul’da bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmas?

Yeni Yönetmelik Tamamlandı
 ÖZKUR-BİR ve ÖZDER tarafından organize edilen toplantı İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Özel Okullar Daire Başkanı Yusuf Okumuş, İstanbul Maarif Müfettişi Başkanı Bahattin Alpagut, ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, ÖZDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve her iki derneğe üye okulların yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

Hami Koç toplantı için Ankara’dan gelerek aralarında bulunan Yelkenci’ye ve ekibine teşekkür ederek yeni yönetmelik ve standartlar yönergesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Özel okulların kurucu ve velileri ile ülkemize fedakar ve özveri ile hizmet ettiğini vurgulayan Koç bu çalıştayla birçok noktanın daha iyi anlaşılacağına inandığını söyledi.  Yönetmelikte ve yönergede yer alan bazı maddelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, “Yönetmeliğe eklenen bazı maddeler sayesinde ailelerin, çalışanların ve öğrencilerin mağduriyetleri ortadan kaldırıldı. Ben de şahsım adına bu çalışmaların içinde olan değerli eğitimcilere teşekkür ediyorum.” dedi. 

Koç’tan sonra konuşan Ahmet Akça’da yeni yönetmeliğin ve yönergenin oluşturulmasında özel okulların temsilcilerinin görüşlerinin alınmasının iyi bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmaları Dr. Muammer Yıldız ile devam etti. Yıldız yaptığı kısa konuşmada eğitim alanında hala yapılacak çok iş olduğunu hep birlikte çalışacaklarını belirtti. Böyle güzel toplantılarda özel okul yöneticileri ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Yıldız, bundan sonra da özel okullara fırsatlar sunacaklarını söyleyerek sözlerine son verdi.

Yeni yönetmelik sorunları çözdü

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci konuşmasına böylesine önemli bir toplantının düzenlemesinde gösterdikleri hassasiyetten dolayı ÖZKUR-BİR ve ÖZDER’e teşekkür etti.

Yaptıkları yeni yönetmelik hakkında kısa bilgiler veren Yelkenci, “Yapmış olduğumuz yeni yönetmelikle sorun teşkil eden birçok noktayı çözmeye çalıştık. Doğru bir zemin oluşturduğumuza inanıyorum. Artık daha sağlıklı çalışabileceğiz.” dedi.

Resmi okullarda okuyan öğrencilerin özel okullara geçişi için teşvik ödeneği verilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Yelkenci, bu konunun bakanlığın gündeminde olduğunu söyledi.

 Ömer Faruk Yelkenci, dershanelerin dönüşümünün doğru yolla yapılması gerektiğini vurgulayarak bu değişimin hem sektör hem de öğrenciler için faydalı olacağına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından geçilen yönetmeliğin ve yönergenin tanıtımı MEB Okullar Daire Başkanı Yusuf Okumuş tarafından yapıldı.

Okumuş yeni yönetmelik ve yönerge maddeleri üzerinde geniş bilgilendirmelerde bulundu. Değişen maddeleri tek tek anlatan Okumuş, katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Bilgilendirmenin ardından toplantıya katılan özel okul yöneticileri ve temsilcileri Okumuş’u soru yağmuruna tutarken eğitim ile ilgili düşüncelerini de dile getirme fırsatı buldular.


Bahçeli: Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır

Levent Özkan İle Yeni Dönem...

Ömer Çolak, Güven Tazeledi... ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Özdemir’den Togay Çoban’a Destek Mesajı

Eröz, Bayrağı, Doğru’ya Teslim Etti…

Kacır’dan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi

Özkan, Çatalca İçin Hayallerimiz Var…

MHP'den "Vakit Tamam" Mesajı…

Kadın Liderliği Yerelden Yükseliyor...

Türkiye ile Katar arasında 8 anlaşma

Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de buluştu

İYİ Partili Akalın, çiftçinin TMO'daki sıkıntısını gündeme getirdi

Türkgenç’ten Aday Adayları İçin Kritik Değerlendirme

İmamoğlu, Kıydı Özel ve Çaykara Mesaj Verdi

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi


2025'in pedal takvimi belli oldu

Bakan Yerlikaya, kamyonun çarptığı polis memuruyla ilgili son durumu paylaştı

Bahçeli: Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır

Milli sporculardan dağ havasında sportif etkinlik

2025 Hac ve Kurasız Hac Fırsatları Başladı!

Modern Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi Perdelerini Açtı

HÜRSEN'den Çarpıcı Açıklama: "Emekçilerin Boğazı Sıkılıyor"

MASKİ, aylık toplantılarla hizmetlerini değerlendiriyor

Sakaryalı sporcu Milli takıma seçildi

Tuvalette telefon alışkanlığı hemoroid sebebi!

Emre Şahin: Devletimizin Bekası İçin Yola Çıktık

MICHELIN REHBERI 2025 SEÇKİSİNDE YER ALAN RESTORANLAR PLAKETLERİNİ ALDI

Soğan Filesinden Voleybol Sahasına

Keskin, Kent Lokantaları Tuzakmı?

Arkın’a Ayşenur Ezgi Eygi Anısına Plaket

Haberin Kalbine Yolculuk: Gazetecilerin Özgürlük Mücadelesi

Karayün’den 10 Ocak Mesajı

Kocaeli'de sanat ve kültürle yola devam

Köpeğe istismar davası sonuçlandı!

Ece Barak'tan kıpır kıpır bir şarkı: “Düştüm”

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.