7.10.2023 10:18:00 2469 0

Meme Kanserine Farkındalık!

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Meme Kanserine Farkındalık!

 

 

 

 

Meme Kanserine Farkındalık! 

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Beylikdüzü Belediyesi ve Esencan Hastanesi tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde uzman doktorlar meme kanserini önleyici tedbirler ve meme kanserinde erken tanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Seminerde konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Atakan Özkan, "Kadınlar arasında görülen en yaygın kanser türü meme ve rahim kanseridir. Genel popülasyona baktığımız zaman her 8 kadından 1'inde meme ve rahim kanseri görülmektedir. Burada önemli olan kanseri erken teşhis edip tedaviye başlamamızdır. Bu tür kanserler erken teşhis edilebilen ve tedavisi mümkün olan kanserlerdir. Çünkü her ikisinin de toplumda tarama yöntemleri var. Eğer siz yılda bir kere mamografi çektirirseniz ve her ay kendinize 3-5 dakika ayırıp kendi kendinize meme muayenesi yapabilirseniz farklı bir kitleyi görüp erken teşhise başvurabilirsiniz" dedi.

Konuşmasının diğer bölümünde mamografinin önemine değinen Atakan Özkan, "Mutlaka yılda bir kere mamografi çektirin. Biz hekimler zaten mamografide kitle görmek istemiyoruz. Daha çok yeni başlamış tümör hücreleri varsa onları erkenden yakalayıp tedavi etmek istiyoruz. Bu yüzden mamografi çok önemli" diye konuştu. 

Haber: Mihrican Deniz

 


Başkan Ergin, Özgür Özel'e Ayvalık çalışmalarını anlattı

'Bahçeli hastaneye kaldırıldı' iddialarına Özel Kalem açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaralar tam iyileşene kadar ödün vermeyeceğiz

İstanbul'da 'en etkili ilaç' polemiği

Erdoğan: Sapkınlıkla mücadeleye taviz yok!

AK Parti Edirne Kadın Kollarında Bayrak Değişimi

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: "Bizim İşimiz Hizmet"

Başkanvekili: Yargıya müdahale etmekten vazgeçin

Tokat'ın tarım ve turizmine DOKAP desteği

MGK Genel Sekreteri Külliye'de

Makak'tan Akın'a Sert Eleştiri

Hüseyin Baş'tan Özdağ'a destek ziyareti

İYİ Parti'den istifa eden Kürşad Zorlu resmen AK Parti'de

Kartalkaya'daki yangından etkilenenlere 'Aile'den psikolojik destek

Bolu Kartalkaya faciası için 1 günlük milli yas ilan edildi!


Bera VIP Eğitim Kurumlarında Kalite Odaklı Yeni Dönem…

Muhtar Yeşilırmak’tan Nezir Karayün’e Ziyaret

Bahçeli’den Tarihin En Büyük Felaketine Mesaj

Çocuklar Terk Edildi

ZAYİ İLANI...

Konya'dan amatör spor kulüplerine 16 milyonluk malzeme desteği

Başkan Ergin, Özgür Özel'e Ayvalık çalışmalarını anlattı

“Ahşap Ve Biz” sergisi Bursa İnegöl Kent Müzesinde açıldı

İstanbul Bakırköy'de sporcular başarıya koşuyor

Pençe Kilit'ten acı haber!

Almanya Cumhurbaşkanı Ankara’da

İletişim Başkanı basın müşavirleriyle buluştu

'Bahçeli hastaneye kaldırıldı' iddialarına Özel Kalem açıklaması

Adıyaman'da sessiz yürüyüş

Kar yurda geldi... Meteoroloji 'kuvvetli' uyarılarını yaptı!

TOFAŞ çeyrek finale adını yazdırdı

Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

DASK: 630 bin hasar ihbarına 40 milyar TL ödendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaralar tam iyileşene kadar ödün vermeyeceğiz

Kaçak alkolle mücadelede yeni dönem

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.