Tarih: 14.12.2023 16:26

TAZEGÜL; ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR OLACAĞIZ... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İstanbul eski il genel meclis üyelerinden, mali müşavir Mehtap Tazegül, Büyükçekmece belediye başkan aday adayı olarak başvurusunu yaptı.

TAZEGÜL; ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR OLACAĞIZ... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

 

 

TAZEGÜL; ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR OLACAĞIZ

 

İstanbul eski il genel meclis üyelerinden, mali müşavir Mehtap Tazegül, Büyükçekmece belediye başkan aday adayı olarak başvurusunu yaptı. 

 

Yoğun katılımın olduğu başvuru programında konuşan CHP Büyükçekmece belediye başkan aday adayı Mehtap Tazegül; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olmak benim için her zaman onur kaynağı olmuştur. Tüm CHP üyelerini ailem kabul ediyor ve hepsiyle gurur duyuyorum. Çıktığım bu yolda desteklerini sunan tüm dostlarıma da huzurunuzda teşekkür ediyorum.

 

 

“BİLGİ ÇAĞINA UYGUN, ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR”

 

CHP Büyükçekmece belediye başkan aday adayı Mehtap Tazegül; Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile Büyükçekmece’ye hizmet etmek, sorunlarını çözmek, halkımızın ihtiyaçlarını eşit ve adil bir biçimde karşılamak amacıyla 2024 yerel seçimlerinde ilçemiz Büyükçekmece’den Belediye Başkanı aday adayıyım. Ben, sizlerin de katkı ve desteklerinizle, aday olup seçilirsem, politikalarımı plan ve

Projelerimi Cumhuriyetin 2.Yüzyılına yaraşır şekilde, değişen yenidünya koşullarını dikkate alarak, bilgi çağına uygun, şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir Sosyal demokrat belediyeciliği uygulama kararındayım.

Öncelikle doğup büyüdüğüm ve yaşadığım Büyükçekmece halkımıza hizmet etmek için kendimi sorumlu hissediyorum.

 

 

“TEMİZ BİR ÇEVRE, YAŞANABİLİR KENT”

 

Tespit ettiğimiz yerel ve toplumsal sorunların çözülmesi noktasında halkla ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte ortak aklı aramak ve ortak çözümler üretmek,

Temiz bir çevre, yaşanabilir kent, huzurlu ve güler yüzlü insanlar görmek, toplumun insanca yaşayabileceği demokratik bir ortam yaratmak, Makamda, saha da, her yerde halkla birlikte, halk için projeler üretmek ve uygulamak için, ilçemizi sizlerle birlikte yönetmeye talibim. Uygun görüp beni bu göreve seçmeniz halinde uygulamak istediğim projelerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

“GEÇ KALINMIŞ, AĞIR İŞLEYEN KENTSEL DÖNÜŞÜM”

 

Öncelikle can güvenliğimiz için, deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde, geç kalınmış, ağır işleyen kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak, belediye kanunlarının verdiği yetkileri halkın yararına kullanmak, İlgili kuruluşlarla işbirliği yaparak, deprem öncesi deprem konutları inşa ederek, ilçe halkının kullanımına sunmak, deprem toplanma alanları oluşturmak, Enerji bağımlılığını ve maliyetlerimiz azaltmak amacıyla, Güneş enerjisi kurulumu ve işletilmesine elverişli projeler üretmek, yeni yapılacak inşaatlarda uygulanması için gerekli teşvik ve desteği vermek amacındayım. 

 

 

“LAİK, DEMOKRATİK VE PARASIZ EĞİTİM ANLAYIŞI”

 

Geç kalmış Kent Konseyi’nin kurulmasını bir an önce sağlamak, Kadın el emekleri kooperatifinin kurulması, Kadın sığınma ve sosyal yaşam evi yapılması, Belediye Aşevi ve gıda bankası kurulup işletilmesi Belediye Halk günleri düzenleyip halkın talep ve önerilerine çözüm üretmek, Ücretsiz kreş ve anaokulu hizmetleri sunarak çalışan annelerin üzerindeki yükü azaltmak, laik, demokratik ve parasız eğitim anlayışına destek olacak projeler üretmek geri dönüşüm tesislerinin kurulması ve geri dönüştürülebilir atıkların özenle toplanabilmesi için uygun konteynerlerin dizayn edilmesi, sıfır emisyon ,sera gazlarının azaltılması ve atıktan enerjiye dönüştürülmesi için projeler üretmek, Göl turizmi-göl çevresinin düzenlenmesi ve halkın kullanımına açılmasını sağlayacağız.

 

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

 

Belediyenin iş ve hizmet alımları yapılırken şeffaf belediyeciliğin gereği olarak haklar ve ücretler noktasında mağduriyet olmaması için yeterli ve gerekli tedbirler alınması, ilçemizde gençlik evi ve öğrenci yurdu kurulması, gençlere ücretsiz spor salonu ve yüzme havuzu imkanı sağlamak, yaşlı bakım evi kurulması, yaşlılarımıza sağlık ve bakım hizmeti verilmesi, ilçemizde bulunan belediye sosyal tesislerinin sayısını arttırmak, daha temiz çevre için farkındalık yaratmak ilçedeki atık yağların toplanması ve değerlendirilmesini organize etmek, gerektiğinde açık hava sinemasına dönüşebilecek, Belediye Halk Sineması binası yaparak halkın sanatsal ihtiyacını karşılamak, Her mahallede kapalı otopark ve kapalı pazar yerleri açarak vatandaşa nefes aldıracağız.

 

“DENİZ ULAŞIMINI ETKİN KILARAK TRAFİĞİ RAHATLATACAĞIZ”

 

Organik tarımsal üretimi teşvik etmek ve çiftçilere organik ürünlerini tanıtıp satabilecekleri üretim ve tüketim kooperatifleri ve köylü Pazarları kurmak, Belediye serası kurulması ve halka ücretsiz fidan ve tohum dağıtımı, deniz ulaşımını etkin kılarak, trafik ve hava kirliliği sorununu azaltmak, Büyük AVM lerin mağdur ettiği yerel esnafı ve pazar esnafını destekleyerek, dayanışma içinde olmak. Engelliler için tüm alt geçit, üst geçitlere yürüyen merdiven veya asansör konulması, tüm yollarda, kaldırımlarda engelli vatandaşlarımızın rahat edeceği şekilde düzenlemeler yapmak, Sizler ile birlikte, sizin desteğinizle aşılamayacak güçlük yoktur. Parti Genel Merkezimizin de halkın gücüne, üyelerimizin sağduyusuna güvenerek adayların belirlenmesinde önseçim yaparak, örgütün sesine kulak vereceklerine inanıyorum.

 

“ADAY OLMAYI KENDİME TOPLUMSAL BİR GÖREV SAYIYORUM”

 

Karanlığı lanetlemektense, bir mum yakın” sözünü benimsemiş biri olarak, sürekli eleştiren, bahaneler bulan, sorun çıkartan bir insan değil çözümler üreten, çözümler için alternatif sunan biri olmayı tercih ediyor ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı olmayı kendime toplumsal bir görev sayıyorum. Parti üyelerimizin ve seçmenlerimizin de gereğini yapacaklarını inanıyorum. Tecrübelerimi, inancımı, hizmet aşkımı sizlerin daha güzel bir ilçede yaşamanız için değerlendirmek istiyorum. Benim gibi; seçmenin, üyenin ve parti üst kurulunun takdirine inanıp aday adayı olmaya karar vermiş tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Örgütümüz kimi aday gösterirse göstersin, aynı coşkuyla çalışacağıma söz veriyorum.

 

“İLÇEMİZİ KÖTÜ YÖNETİMLERDEN MUTLAKA KURTARACAĞIZ”

 

Cumhuriyet Halk Partimizi ilçemizde, ilimizde ve devamında Genel seçimlerde

Türkiye’de iktidar yapana kadar sürekli çalışacağız. Halkımızı ve memleketimizi halkımıza karşı duyarsız kötü yönetimlerden mutlaka kurtaracağız. Partimizin programı, ilkeleri ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerinin gereği olarak durmadan usanmadan her koşulda çalışacağıma bir kez daha sizlerin huzurunda söz veriyorum. Her makamda en fazla 3 dönem görev yapılması gerektiğine inanan biri olarak aday olup seçildiğimde bu kurala uyacağıma huzurunuzda söz veriyorum. CHP Büyükçekmece Belediye başkan aday adaylığımı açıkladığım bu önemli günde, değerli zamanınızı ayırıp katıldığınız, destek verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız dedi. 

 

MEHTAP TAZEGÜL KİMDİR?

 

Sizlere kısaca özgeçmişimden bahsetmek istiyorum. 1969 İstanbul Büyükçekmece doğumluyum. Evli ve üç çocuk annesiyim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Büyükçekmece, Üniversite tahsilimi Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladım. Ayrıca 2012-2013 eğitim yılında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu programına katıldım.

1994 yılında Büyükçekmece merkezde S.M. Mali Müşavirlik bürosu açtım.17 kişilik ekibimle halen mesleğimi sürdürmekteyim.

 

1990 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partisine üye oldum. Gençlik kollarında çalıştım. 1994’de ilçe yönetimine girdim. 1995’de CHP-SHP birleşmesinde ilçe saymanıydım, 10 yıl aralıksız Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe yönetiminde görev yaptım.

2008-2011 yıllarında 3 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece Kadın Kolu Başkanı olarak görev yaptım.

 

2009 yerel seçimlerinde sizlerin desteği ile Büyükçekmece ilçemizden 1. sıradan CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yaptım.5 yıl

boyunca Büyükçekmece’nin tüm sorunlarını takip ederek önergeler verdim. Birçok eğitim ve sağlık kuruluşlarıyla ilgili yatırımlar ve tadilatlar gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi olan Büyükçekmece devlet hastanesi yapılması konusunda, plan bütçe komisyonu üyesi olarak il özel idaresi bütçesinden pay ayrılmasında gereken çabayı sarf ederek, Büyükçekmece’ye Devlet Hastanesinin kazandırılmasına büyük katkı sağladım.

 

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Büyükçekmece ilçe temsilciliğinde görev yaptım. Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Büyükçekmece şubesinde Başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Büyükçekmece Sosyal Demokrasi platformu başkanı olarak, yöneticilerimizle birlikte Soma ve Ermenek maden kazalarında mağdur olan aileleri ziyaret ederek, yaralarını sarmak için çeşitli yardımlar götürerek yanlarında olduk.

 

2012 yılından itibaren İstanbul 3.bölgede aktif olarak çalışmakta olan Rumeli ve Balkan Platformu’nun dernek saymanlığını ve 2023 yılından itibaren de başkanlık görevini yürütmekteyim. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesiyim.

Cumhuriyet Halk Partisi adına, çeşitli platformlarda çalışmalarımı sürdürmekteyim.

 

Haber: Nezir KARAYÜN


255 STK'dan Müfredat Çalışması

Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt

Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı


Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor

Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!

ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU

Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

İKİ GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ BALIK EKMEK İKRAM EDİLECEK

Keşanspor ligin son haftasında İFA’yı konuk edecek

255 STK'dan Müfredat Çalışması

Yerel Basını Linç mi Etmeye Çalışıyorlar?

Karadeniz alası 300 liradan 120 liraya düştü

KÜLTÜR SANAT SEZONU KAPANIŞ YAPIYOR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.