Iglo Architects’ten Kağıthane’ye Değer Katacak Proje: Blox Haliç III

 Iglo Architects’ten Kağıthane’ye Değer Katacak Proje: Blox Haliç III

Iglo Architects tasarımı Blox Haliç III, Kağıthane Vadisi’ne hakim, geniş yaşam alanları, sosyal olanakları ve manzaranın keyfine varılacak terasları ile şehrin merkezinde konforlu ve modern bir yaşam sunacak. 1.550 m² arsa üzerinde 9.500 m² inşaat alanına sahip Blox Haliç III, finans ve iş çevrelerine eşsiz konumuyla Kağıthane’nin değerini artıracak.

Birbirinden farklı ölçeklerde ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki Iglo Architects’in tasarladığı, Efesan Grup’un yatırımıyla hayata geçirilen Blox Haliç III projesi, İstanbul’un önemli merkezlerinden biri olan Kağıthane’de finans ve iş çevrelerinin yoğun olarak yer aldığı Beşiktaş, Mecidiyeköy, Maslak ve Levent’e yakın eşsiz konumuyla yeni bir yaşam sunmayı hedefliyor.

Kağıthane vadisine Fransız görünümü

TEM - Kağıthane bağlantısına yakınlığı ile dikkat çeken, 9.500 m² inşaat alanına sahip ve 1.550 m²’lik bir arsa üzerinde yer alan Blox Haliç III projesi; 2+1, 1+1 ve 3+1 dairelerden oluşuyor. Çok eğimli, dar ve uzun bir arazi üzerine inşa edilen projenin dezavantajlı görünen bu durumunu tasarım çözümleriyle fırsata dönüştürmeyi başaran Iglo Architects, yapının girişini oluşturan üst yolu, binaya genişçe bir köprüyle bağlayarak, köprünün bir bölümünü bahçe ve yeşil alan olarak düzenlerken, bir bölümünde de giriş lobisi oluşturuyor.

Arazinin Kağıthane vadisine hakim, ferah konumu nedeniyle, tüm yaşam alanları ön cepheye yerleştirilmiş ve toplam 70 dairenin her birinin bu manzara ile geniş balkonlar ya da Fransız balkonlarıyla temas etmesi sağlanıyor. Geniş balkon kullanılamayan orta dairelerde 60 cm’lik geri çekilmelerle oluşturulan uzun Fransız balkonlarının, zaman içinde kat sakinlerinin de katkısıyla yeşillendirilerek, yaşayan bir etki oluşturması ve soğuk, keskin yapı algısını kırması planlanıyor. Çatı katında yine etkileyici manzaranın keyfine varmaya ve komşuluk ilişkilerinin kuvvetlenmesine fırsat verecek şekilde sosyal alan ve açık teraslar düzenleniyor.

Zarif ve oranlı mimari

Tüm cephede bütün boşluklar yere kadar tasarlanarak, olabildiğince her noktadan manzaranın ve bol gün ışığının içeri girmesi sağlanıyor. Bu sayede de binanın dar köşesine komşu olan park da değerli bir manzara açısı oluşturuluyor. Yapının statik güvenliği açısından da bir gereklilik olarak, otopark bölümünü tüm araziye yayılan 2 kat halinde düzenleyerek, kaide etkisi yaratan bu alanın üzerindeki platform, bahçe olarak kullanılıyor. Otopark alanlarına arazinin uzak köşesinden döner rampalarla iniliyor. Geri kalan alan da komşuluk ilişkilerinin gelişmesine fırsat verecek şekilde bahçesi olan sosyal kat olarak şekillendiriliyor. 

Şaft ve bacalar arka cephede mimarinin içerisinde hissedilmeyecek şekilde çözülerek, toplam 55 metre yüksekliğindeki binada, yapının daha zarif ve oranlı bir görünüme sahip olması için yatay etkiyi kuvvetlendirilerek, kat silmeleri kullanılarak, renk farklılıkları oluşturuluyor. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.